Riasztó jelentés érkezett: milliókat fenyeget az éhezés ebben az országban

Riasztó jelentés érkezett: milliókat fenyeget az éhezés ebben az országban

MTI
Több mint hétmillió embert fenyegethet súlyos élelmiszer-bizonytalanság Dél-Szudánban májustól júliusig az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) frissen közzétett jelentése szerint. A római székhelyű szervezet szerint a válságot elsősorban a gazdasági nehézségek miatt kialakult infláció, az országban dúló erőszak, valamint az évek óta visszatérő áradások okozzák. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A világ legfiatalabb országában, mely 2011-ben nyerte el függetlenségét Szudántól az ENSZ adatai szerint 2023 utolsó negyedévében 35%-kal nőtt az erőszakcselekmények száma a korábbi időszakhoz képest. Az országban 2013 decemberében elmérgesedett a viszály az eltérő etnikai csoporthoz tartozó Salva Kiir elnök és helyettese, Riek Machar között, aminek következtében polgárháború tört ki. A harcok csaknem 400 ezer halálos áldozatot követeltek.

Az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP) emellett felhívta a figyelmet arra, hogy az afrikai állam - a gazdasági bizonytalanság, az éghajlatváltozás és a szomszédos Szudánból érkező menekültáradat miatt - még mindig súlyos humanitárius válsággal küzd. Afrikában egyébként több más országot is komoly élelmiszerhiány fenyeget az El Nino időjárási jelenség következményeképpen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?