Ammónia ömlött ki az Unilever jégkrémgyárában

agrarszektor.hu
Ammónia ömlött ki az Unilever veszprémi jégkrémgyárának egyik kompresszorházában. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint személyi sérülés nem történt, a környezetre a kiszivárgott gáz nem jelent veszélyt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szolgainé Soós Gabriella tűzoltóőrnagy az MTI-vel közölte, hogy az ammónia műszaki meghibásodás miatt ömlött a légtérbe. Tíz órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére, miszerint Veszprémben a Kistó utcai jégkrémgyár egyik kompresszorházában műszaki meghibásodás miatt ammóniaömlést tapasztaltak.

A káresethez a veszprémi, a balatonfűzfői és a pétfürdi tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és mobil labor vonult. A tűzoltók az ott dolgozó 195 embert kimenekítették, a gázkoncentráció meghatározása érdekében folyamatos méréseket végeztek, a helyi szakemberek a sérült vezetéket kiszakaszolták.

A kiáramlott gáz az egészségügyi határértéket a telephelyen sem haladta meg, azonban a katasztrófavédelmi mobil labor a lakosság védelme és megnyugtatása érdekében a környező utcákban is folyamatosan mérte a gázkoncentrációt és megállapították, hogy ott sem érte el az egészségügyi határértéket. A káreset során személyi sérülés nem történt.

(MTI-fotó: Nagy Lajos)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13