Elköszönt az amerikai gabonamulti magyar vezére

agrarszektor.hu
Távozott a magyar gabonapiacon vezető szerepet betöltő Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatói posztjáról Kócza Zsolt, aki mintegy húsz éve dolgozott a vállalatnál. A hír az agrarszektor.hu értesülései szerint "megmozgatta a hazai gabonaszakmát", és máris beindultak a találgatások az amerikai tulajdonú cég vezetői utódlásáról.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Kócza Zsolt távozásáról szóló piaci információkat az agrarszektor.hu-nak Daróczi Balázs, a Cargill Magyarország gazdasági vezérigazgató-helyettese is megerősítette, aki ideiglenesen átvette a vezetői feladatokat. Kócza Zsolt kérdésünkre egyelőre nem kívánta kommentálni, húsz év után miért hagyja el a vállalatot, és nem nyilatkozott arról sem, hol folytatja szakmai pályafutását.

Értesüléseink szerint az elnök-vezérigazgató távozásáról szóló hírek máris megmozgatták a hazai gabonapiacot, ahol a Cargill meghatározó szerepet tölt be. A cég - amely a 2012-2013-as gazdasági évben 140 milliárd forint feletti árbevételt ért el - elsősorban gabona- olajosmag- és fehérjenövény-kereskedelemmel, termelői integrációval és takarmánygyártással foglalkozik, de tevékenységi körébe tartozik a keményítők, az édesítőszerek, az állománymódosítók és az emulgeálószerek forgalmazása is.

KÓCZA ZSOLTTAL KÉSZÜLT KORÁBBI INTERJÚNKAT  IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK

Az amerikai Cargill 1995 óta van aktívan jelen Magyarországon, amikor kisebbségi részesedést szerzett az Agrograin Kereskedelmi Rt.-ben. Később a vállalat az Agrograint száz százalékban felvásárolta, ma pedig már országosan több mint 20 telephelye van és dolgozói létszáma meghaladja az 500-at.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13