Ezt is kilobbizta: Lázár városába költözik a fontos hivatal

agrarszektor.hu
Hódmezővásárhelyre költözik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Csongrád megyei központja Szegedről - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A város egy eddig kihasználatlan zeneiskolai ingatlanját ajánlotta fel a kormánynak, az épületet jelentős mértékben felújítva és kibővítve veheti majd birtokba 2015-ben a hivatal. Lázár János szerint Hódmezővásárhely Csongrád megye agrárközpontja lehet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kormány tervei szerint legalább húsz évre talál otthonra a központ Hódmezővásárhelyen, cserében azt kérték a várostól, hogy újítsa fel az épületet és alakítsa ki a hivatal működéséhez szükséges technikai feltételeket - közölte a miniszter az MTI szerint.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kiemelt jelentőségű, hiszen ma ez a hivatal fizeti ki a földalapú támogatásokat - 350 milliárd forintot évente -, a következő hét évben pedig annak az 1200 milliárd forintnak a pályáztatását és a folyósítás technikai lebonyolítását végzi majd, amelyet vidékfejlesztési és agrárfejlesztési célra fordítanak - közölte Lázár János

Az elmúlt hétéves időszakban is minden vidékfejlesztési és agrárfejlesztési forrás kifizetését ezen az országos hivatalon keresztül bonyolították le. Ez a magyar államszervezet egy professzionális szervezete - tette hozzá Lázár János.

"Néhány éve azt ígértük Hódmezővásárhelynek, hogy a megye agárközpontja lesz, ez a mezőgazdasági főiskolával kiegészülve, a beruházás eredményeként, úgy hiszem, meg is valósul" - mondta a Miniszterelnökség vezetője, aki korábban a település polgermestere volt.

Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: az épület energetikai felújítására 240 millió forintos pályázati forrást nyert el a kormányhivatal, ehhez Hódmezővásárhely 800-900 millió forinttal járul hozzá, hogy mindent meg tudjanak valósítani.

Az épület felújítása mellett ugyanis egy új épületszárny épül majd az irattárnak. Emellett eredeti szépségükben újulnak meg a fa nyílászárók, szigetelik az épületet, korszerűsítik a fűtést, a világítást, és napelemes rendszert is kiépítenek.

Jelenleg a tervezés zajlik, és a közbeszerzések után még az idén megindulhat a beruházás. A hivatal 2015. szeptember elsején kezdheti meg a munkáját Hódmezővásárhelyen.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?