Fellélegezhet a meggybiznisz: biztossá váltak a pénzek

agrarszektor.hu
Összesen 800 millió forint feldolgozási és 30 milliós közraktározási támogatást vehetnek igénybe a termelők, a feldolgozók és a termelői-értékesítői szervezetek (TÉSZ-ek) a nyári meggypiaci zavarok miatt. A forrásokat vissza nem térítendő, általános csekély összegű támogatásként kaphatják meg a termékpálya szereplői a többlettermés feldolgozása és ideiglenes piaci kivonása után.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a feldolgozási támogatásra vonatkozó kérelmet 2014. szeptember 8-ától október 7-éig, a közraktározásit 2015. június 1-jétől június 15-éig lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által rendszeresített és a honlapján közzétett nyomtatványon, postai úton. A támogatás a csengődi, érdi, debreceni, újfehértói, kántorjánosi vagy cigánymeggy fajtákra vehető igénybe.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) júliusban jelentette be, hogy az ágazati szereplők bevonásával kidolgozta a meggypiaci feszültségek kezeléséhez szükséges intézkedéseket, amelyekhez a kormány többletforrásokat is biztosított. Az intézkedéssel mintegy 10-15 ezer tonna meggy feldolgozását, illetve raktározását kívánják támogatni. Az állami forrásokat úgynevezett általános csekély összegű (de minimis) támogatásként kaphatják meg a jogosultak: ennek összege, minden egyéb, az azt megelőző 2 évben kapott általános csekély összegű támogatással együtt, nem haladhatja meg vállalkozásonként a 200 ezer eurót.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?