Lecsapnak azokra, akik áfát csalnak a dobozos tejekkel

agrarszektor.hu
Nyomonkövetési ellenőrzést rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a nagykereskedelmi egységeknél a tejpiaci anomáliák miatt. A tejtermelők újabb demonstrációkkal fenyegetőznek, ha a hatóságok nem tesznek semmit annak érdekében, hogy az irreálisan olcsó külföldi tejtermékeket ki lehessen szűrni a hazai piacról. Az állattartók "rejtett kamerás" felvételekkel látják bizonyítottnak, hogy az ultramagas hőmérsékleten kezelt (UHT) importtejek nagy része áfacsalással jut a hazai kiskereskedelmi láncokba.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vizsgálatok elrendelésével reagált az FM a tejtermelők demonstrációs bizottságának tegnapi bejelentésére, amely szerint az állattartók a július elejei tüntetések után újabb tiltakozásokat tartanak, ha a hatóságok nem lépnek fel a dömpingáras tejimport ellen. A demonstrációs testület "rejtett kamerás" felvételekre alapozva bizonyítottnak látja, hogy például a Szlovákiában készített UHT-tejek jelentős része áfacsalás miatt lehet lényegesen olcsóbb a hazai kiskereskedelmi láncokban a hasonló kategóriájú magyar termékeknél.

A témáról készült cikkünk ide kattintva tekinthető meg.

A tejtermelők bejelentése után az FM most azt közölte, hogy a nagykereskedelmi egységeknél nyomonkövetési ellenőrzést rendelt el az UHT tejeknél. Az ellenőrzés folyamatban van, az eredményekről a későbbiekben nyújtanak tájékoztatást - áll a tárca szűkszavú közleményében.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?