Minden felelőst kirúgtak az állami erdészeti cégtől

agrarszektor.hu
Megkezdődtek a szükséges személycserék a Veszprémi Erdőgazdasági Zrt.-nél (Verga Zrt.), miután pénzügyi szabálytalanságok gyanúja került napvilágra, és ennek következtében felmentették a korábbi gazdasági vezérigazgató-helyettest, majd lemondott a társaság vezérigazgatója. A Földművelésügyi Minisztérium egy héten belül az ügy tudomására jutása után minden szükséges intézkedést megtett, és felmondtak a társaságnál pénzügyekkel foglalkozó dolgozóknak is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Verga Zrt. korábbi vezérigazgatója, Tengerdi Győző felmentette pozíciójából Sashalmi Viktóriát, a korábbi gazdasági vezérigazgató-helyettest, miután a társaságnál pénzügyi szabálytalanságok gyanúja merült fel - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM). Sashalmi Viktóriát a korábbi vezérigazgató még azelőtt nevezte ki, hogy az erdészeti feladatok felügyelete a kormányzati struktúra változása miatt a Földművelésügyi Minisztériumhoz került, kinevezésekor nem volt büntetőügye folyamatban, a korábbi munkaviszonyával kapcsolatosan indult eljárás jelenleg is zajlik.

Tengerdi Győző január 13-án jelezte a minisztériumnak, hogy pénzügyi szabálytalanságok merültek fel a társaságnál, ezért a minisztérium és a társaság azonnali, teljes körű, belső vizsgálatot indított, mely január 19-én lezárult és a korábbi vezérigazgató a belső vizsgálat eredményére figyelemmel január 20-án feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Ezután január 20-án Tengerdi Győző - a szükséges következtetések levonását követően - kezdeményezte a minisztériumnál megbízatásának megszüntetését, melyet a tárca elfogadott. Ezt követően a minisztérium január 22-én Pál Lajost, a Verga Zrt. addigi termelési vezérigazgató-helyettesét látta el a megbízott vezérigazgatói feladatokkal. Az állami földekért felelős államtitkár azonnali feladatként adta a megbízott vezérigazgatónak, hogy kezdeményezze a táraságnál az összes pénzügyekkel és könyvvizsgálással foglalkozó dolgozó munkaviszonyának és szerződésének megszüntetését, ami január 23-ával meg is történt.

Pedig példaként akartak szolgál a jó vagyonkezelésre
"Erdőgazdaságunk feladatellátása során példaként kíván szolgálni arra, hogy az állami vagyon kezelői, az állami tulajdonú társaságok legalább olyan jó gazdái a rájuk bízott értékeknek, mint a magánszektorban dolgozók" - szögezi le a társaság honlapján még ma is olvasható üdvözlő szövegben a lemondott Tengerdi Győző. A közzétett szöveg szerint "társaságunk a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően, felelős vagyonkezelőként működteti a rábízott állami vagyont: a fenntarthatóságot figyelembe véve hatékonyan, takarékosan, gondosan, átláthatóan". "A Földművelésügyi Minisztérium, mint a tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet segíti, támogatja munkánkat" - tartalmazza a honlap látogatóit köszöntő szöveg.

 

A Verga Zrt.-nél történt eset egyedi, ami azt is bizonyítja, hogy a rendszer alkalmas arra, hogy fény derüljön a hasonló rossz szándékú esetekre és ki lehessen szűrni a csalásokat - áll a közleményben

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?