Mindent visznek! - Így kaszál Simicska, Nyerges, Csányi és Leisztinger

agrarszektor.hu
Továbbra is Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Csányi Sándor és Leisztinger Tamás érdekeltségei kapják a legtöbb uniós és hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatást. A K-Monitor összesítései szerint változatlanul a nagybirtokok vitték el a pénzek zömét 2014-ben, Csányi Sándor és Simicska Lajos érdekeltségei pedig különböző jogcímeken csaknem 6-6 milliárd forintnyi agrártámogatáshoz jutottak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A nagybirtokok maradtak az agrár- és vidékfejlesztési támogatási rendszer haszonélvezői, mivel a támogatottak felső tíz százaléka kapta a támogatások több mint 80 százalékát 2014-ben - állapította meg elemzésében a K-Monitor. Tavaly összesen 726 milliárd forintnyi forrást lehetett igénybe venni, amelyből a legnagyobb kérelmezők összesen 574 milliárddal részesedtek. A 100 legnagyobb gazdaság, vállalkozás, illetve két közintézmény pedig nagyságrendileg 81 milliárd forintot kapott.

A legtöbb támogatást - a korábbiakhoz hasonlóan - Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Csányi Sándor és Leisztinger Tamás közismert vállalkozók cégei vehették fel. Ugyanakkor a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) összesen 424 ezer esetben 208 ezer cégnek, egyéni gazdának, magánszemélynek osztott ki támogatásokat. A legkevesebbet kapott, alsó húsz százalékba tartozók részaránya viszont nem érte el a fél százalékot sem.

A legtöbben uniós területalapú támogatáshoz (SAPS) jutottak 2014-ben. A K-Monitor becslései szerint Csányi Sándor érdekeltségei 28 290 hektárra, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cégei 24 768 hektárra, míg Lesztinger Tamás vállalkozásai 23 159 hektárra kaptak SAPS-támogatásokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03