Vigyázat! - Súlyos összegeket bukhatnak a későn ébredők

agrarszektor.hu
Az agrárkamarai tagság kötelező, a tagdíj befizetésének határideje 2014. július 7., ezt követően a NAK súlyos késedelmi kamatokat számol fel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 2014. évi tagdíj-önbevallás határideje 2014. június 2-án lejárt. Akik még nem tettek bevallást a 2014-es évre, azoknak mindenképp érdemes élni a pótbevallás lehetőségével, amit 2014. július 7-ig lehet benyújtani az ugyfelkapu.nak.hu oldalon.

A pótbevallásban a tagdíjat 10 százalékos késedelmi pótlékkal növelt összegben kell bevallani. Akik ennek sem tesznek eleget, azok esetében a kamara ügyintéző szervezete 2014. szeptember 15-ig állapítja meg a 2014-es évi tagdíjat. Ez természetes személyeknél nem lehet kevesebb 10 ezer, egyéb esetben 50 ezer forintnál.

A kamarai tagság kötelező
A magyar agrártermelői és élelmiszeripari szektor gyakorlatilag valamennyi piaci szereplője - az őstermelőktől a gazdasági társaságokig - kötelezően tagjává váltak a 2013. március 28-án megalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK). A kamara feladata az agrár- és élelmiszerágazat hatékony képviselete, versenyképességének erősítése a tagoknak nyújtott szolgáltatások bővítésével.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai 2014. június 20-a után díjbekérő levélben kapnak értesítést arról, hogy a köztestület felé fennálló kötelezettségeik és befizetéseik alapján mekkora összegű tartozást kell megfizetniük. A befizetéseket a Kamara folyamatosan dolgozza fel, a tagok az ügyfélkapun tudják nyomon követni ennek aktuális állását.

A díjbekérő levél tartalmazza a 2014. május 31-ig feldolgozott összes kamarai kötelezettségről (elődkamarai tartozás, 2013-as elmaradt tagdíj, 2014-es tagdíj) és befizetésről szóló egyenlegközlőt (tartozás és túlfizetés) és - akit ez érint - a 2013-as tagdíjra vonatkozó sztornó számlát. Aki bevalláskor csekket igényelt, vagy nem tett bevallást, azok számára a NAK csekket is mellékel.

Azoknál a kamarai tagoknál, akiknél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján a NAK ellenőrizni tudta a 2013-as önbevalláskor bevallott tagdíjat, a díjbekérőben az ellenőrzés során megállapított tagdíjat tünteti fel. Akiknél NAV adatok nem álltak rendelkezésre, illetve a Kamarának más információ (pl. a tagdíjbefizetés összege) nem állt birtokában, úgy természetes személyeknél 2 ezer, egyéb esetben 50 ezer forintos tagdíjat állapít meg a NAK. Sztornó számlát azok kapnak; akik mentesülnek a tagság alól, vagy akiknél a kiszámlázott összeget a NAV adataival történt ellenőrzés alapján módosítani kellett.

A tagdíj befizetésének határideje 2014. július 7., ezt követően a NAK késedelmi kamatot számol fel. A tagdíjat csekken, vagy a 11749008-20190244 számú bankszámlaszámra utalással kell megfizetni.

A Kamara az idei tagdíj-önbevallás során megadott adatokat 2014 szeptemberéig összeveti a NAV-tól kapott adatokkal, a tagdíjszámlákat ezt követően küldi meg tagjainak. Ha az adatellenőrzés alapján megállapítható 2013-as tagdíj nagyobb, mint a tag által bevallott (vagy bevallás hiányában a kamara által kiszabott), akkor a NAK az ez alapján számított tagdíj összegét számlázzá ki tagjainak. Amennyiben az adatellenőrzés alapján megállapítható tagdíj kisebb, jóváírásra nincs lehetőség.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?