Megvan, kik vehetnek új tanyabuszokat

agrarszektor.hu
A nagy érdeklődés miatt 15 milliárd forintról 22 milliárdra növelte a Miniszterelnökség a májusban kiírt, úgynevezett tanyabusz pályázat támogatási keretösszegét. A pályázatot elsősorban azért hirdették meg, hogy teljes mértékben el lehessen költeni a 2007-2013-as, előző uniós költségvetési ciklus vidékfejlesztési forrásait.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Miniszterelnökség úgy döntött, hogy a tanyabusz pályázat felhívásában eredetileg szereplő, 15 milliárd forintos keretösszeget megemeli a nagy érdeklődés miatt. A minisztérium tájékoztatása szerint két célterületen összesen 22 milliárd forintot is meghaladó támogatási összeg kifizetése várható, amelyen körülbelül 2600 nyertes osztozhat. A teljes 2007-2013-as ciklusban a vidéki alapszolgáltatások fejlesztését szolgáló intézkedéseknél a kifizetett támogatások nagysága várhatóan eléri a 65 milliárd forintot.

A támogatás célja, hogy ösztönözze a szolgáltatáshiányos településeken, településrészeken a különböző alapszolgáltatások körének fejlesztését és bővítését, a minőségi szempontok javítása és a fenntarthatóság figyelembe vételével. Az ügyfélkörbe a települési önkormányzatok, önkormányzati társulások, nemzetiségi önkormányzatok, nonprofit szervezetek (egyesületek, alapítványok, például polgárőr egyesületek) és egyházi jogi személyek tartoznak. A jogcímrendelet esetében - Budapest és agglomerációja kivételével - azon településekről nyújthattak be támogatási kérelmet, melyek lakosságszáma nem haladja meg az 5000 főt vagy a település népsűrűsége nem éri el 100 fő/négyzetkilométert. Pályázhattak azon 5000 főnél magasabb lakosságszámmal rendelkező települések is, amelyek külterületén a település lakosságának több mint 2 százaléka él.

A jogcímrendelet forrásösszegéből új gépjárművek és ahhoz kapcsolódó kiegészítő eszközök beszerzése 100 százalékban támogatható. Az első célterületen új és már meglévő falu- és tanyagondnoki szolgáltatás fejlesztéséhez, a második célterület keretében egyéb kistérségi közlekedési szolgáltatás fejlesztésére szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatás ellátásához kapcsolódó fejlesztések támogathatók. A maximálisan igényelhető nettó támogatás összege - az egyes kategóriáktól függően - ügyfelenként legfeljebb nettó 5 millió, 8 millió, illetve 10 millió forint lehet.

A támogatási kérelmeket május 7-én forráskimerülésig, de legkésőbb május 18-ig nyújthattak be a pályázók. A 2. célterületnél rendkívül nagyszámú kérelem érkezett be, ezért a benyújtási időszakot az irányító hatóság néhány órán belül felfüggesztette.

A támogatási kérelmek elbírálása egy egyszerűsített pontozás szerint történt, ezzel is segítve a kérelmek gyors ügyintézését. A támogatási határozatokat július első napjaiban vehetik kézhez a nyertes pályázók, amelyek alapján kifizetési kérelmeiket legkésőbb 2015. október 30-ig nyújthatják be.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?