Néhány hét múlva kiírják az első pályázatokat

MTI
Az új vidékfejlesztési program az eddiginél több lehetőséget biztosít a gazdák számára - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vidékfejlesztésért felelős alelnöke szerdán, az M1 aktuális csatornán.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hubai Imre elmondta: az unió által is jóváhagyott vidékfejlesztési program a többi között alkalmas lehet arra is, hogy a mostanihoz hasonló időjárás - hőség, esőzés, viharok - által okozott gondokat könnyebben kezelhessék a gazdálkodók. Példaként említette, hogy a gazdák olyan agrárkörnyezet-gazdálkodási forráshoz juthatnak hozzá, amely a talajkímélő technológiák révén a víztakarékos gazdálkodást teszi lehetővé.

Elmondta, a gazdálkodók várják az új vidékfejlesztési program öntözésfejlesztési forrásainak megnyílását is, valamint az agrárkörnyezet-gazdálkodási és az ökológiai, továbbá a fiatal gazdákat segítő támogatások finanszírozását lehetővé tévő forrásokat. Ezek a kiírások már várhatóan szeptemberben megjelennek - tette hozzá.

Közölte azt is, hogy a NAK tagjai számára hamarosan hozzáférhető lesz egy, az új vidékfejlesztési program lehetőségeit ismertető kézikönyv, amely segíti az érintetteket a lehetőségek közötti eligazodásban. A kézikönyv augusztus végére készül el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03