Nekik ad munkát a megatárca - Előnyben a vidékiek

agrarszektor.hu
Újabb 20-25 dolgozót alkalmaz tavaszra a Miniszterelnökség év elején Kecskemétre költözött agrár-vidékfejlesztési államtitkársága, így a munkatársak száma elérheti a 110-et. Ezzel teljes lehet a létszám és a foglalkoztatottak mintegy 80 százaléka kecskeméti vagy környékbeli lesz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Folyamatos az új munkatársak felvétele, így az államtitkárság február eleji létszáma már meghaladta a 80-at - közölte az MTI-vel Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztési államtitkár. Tavaszra további 20-25-en csatlakoznak az államtitkársághoz, amikorra is várhatóan már 110 munkatárs dolgozik majd itt. Így teljes lesz a létszám és a foglalkoztatottak mintegy 80 százaléka kecskeméti vagy környékbeli lesz - jelentette ki az államtitkár.

Mint ismert, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága - a kormány korábbi döntésének megfelelően - januártól költözött Budapestről Kecskemétre, de az addigi munkatársak egy része nem vállalta a vidéki munkát. A mostani felvételekkel viszont Kis Miklós Zsolt szerint lehetőséget biztosítanak a vidéki fiatal értelmiség számára is, hiszen képzettségüknek megfelelően egy olyan államtitkárság munkáját segíthetik, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök is a három legfontosabb államtitkárság egyikének nevezett.

A kecskeméti költözéssel az államtitkárság olyan agrártérségben kapott helyet, amelyben mintegy 1800 családi gazdaság, 37 000 regisztrált agrárkamarai tag található. A mezőgazdaságban megtermelt GDP 20 százalékát a Bács-Kiskun megyei gazdaságok biztosítják. Az államtitkár szerint a helyi agrárhagyományok egybeesnek a kormány stratégiai céljával - azzal, hogy ez a hagyományos agrármodell minta legyen az egész ország számára.

A munkavégzés most is ugyanolyan ütemben folyik, mint a költözés előtt Budapesten - fogalmazott Kis Miklós Zsolt. Az államtitkárság a közelmúltban indította el például az uniós egyeztetés alatt álló vidékfejlesztési program társadalmi egyeztetését, de a programterv a tavaly szeptemberi benyújtás óta elérhető a Széchenyi 2020 pályázati oldalon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?