Brutalitás! - Őrjöngő tehéncsorda taposta halálra a turistát

agrarszektor.hu
Magatartási kódexet dolgoznak ki a turistáknak azután, hogy egy 45 éves német nőt Tirolban agyontaposott egy tehéncsorda. A nő kutyája ingerelhette fel az állatokat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A nő egy körülkerített havasi legelőn haladt át pórázon vezetett kutyájával, amikor rátámadt egy húsz tehénből, illetve borjúból álló csorda. Bár szarvak okozta sérüléseket is találtak rajta, azok nem voltak halálosak, az állatok viszont agyontaposták. Légimentők érkeztek a helyszínre, akik 45 percen át próbálták újraéleszteni a nőt, sikertelenül.

Úgy tudni, hogy a legelő tulajdonosát nem terheli felelősség az ügyben. A tiroli agrárkamara azonnal hozzákezdett egy magatartási kódex kidolgozásához, amit minden idegenforgalmi létesítményhez és tehenészethez eljuttatnak. Emellett felülvizsgálják az eddig kihelyezett figyelmeztető táblákat.

A tartomány főállatorvosa szerint az a baj, hogy az emberek nem ismerik az állatok viselkedését. Josef Kössler azt mondta, hogy az állatcsordáktól legalább 20, de inkább 50 méteres távolságot kell tartani, a teheneknek nem szabad a szemükbe nézni, a borjakat nem szabad megsimogatni és veszélyhelyzetben meg kell őrizni a nyugalmat. Az állatoknak nem szabad hátat fordítani.

A teheneket a kutya jelenléte hergelhette fel. Bár a nő helyesen járt el azzal, hogy a kutyát pórázon vezette, de a támadáskor azonnal el kellett volna engednie.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03