Elbocsátások Tokajban - Leépít a nagy állami borász cég

agrarszektor.hu
Elbocsátja 160 dolgozójának egy részét az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. A döntést elsősorban azzal indokolják, hogy javítani kell a cég hatékonyságát, amelyet több komoly fejlesztéssel is fokozni kívánnak. Februártól átalakul a vállalat menedzsmentje is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Új vezetőség irányítja februártól a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt.-t. - közölte a vállalat. Február 1-jétől Goreczky Gergely eddigi vezérigazgatót Gaálné Király Enikő váltja a tisztségben, aki az elmúlt év szeptemberétől általános vezérigazgató-helyettesként dolgozott a társaságnál.

Az eddigi vezérigazgató a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsának munkáját segíti tanácsadóként. A társaság szőlészeti igazgatója Balassa István lett, az új vezetői pozíció létrehozásával a társaság a minőségi szőlőtermelés fontosságára kíván a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetni. A társaság pénzügyeinek közvetlen felügyeletét Sviatkó Gábor látja el, míg Majoros Lászlót a termelési folyamatok felügyeletével bízták meg.

Központi szerep a borvidéken
A Tokaj Kereskedőház Zrt. a Tokaji Borvidék legnagyobb borgazdasága. A cég 70 hektáros saját szőlőterülettel rendelkezik, emellett közel 1100 hektár területről és 2000 kistermelőtől vásárol fel szőlőt.

 

A jelenleg körülbelül 160 embert foglalkoztató Tokaj Kereskedőház vezetése a társaság működésének hatékonyságát a vállalati folyamatok optimalizálásával is javítani kívánja - fogalmaz a cég tájékoztatója. A változtatások részeként megválnak a dolgozók egy részétől is. A társaság több komoly technológiai fejlesztést hajt végre, amelyek alkalmazása is lehetővé teszi, hogy a csökkentsék a közvetlenül foglalkoztatott munkatársak létszámát, miközben a korábbinál több gazdálkodónak biztosítsanak megélhetést integrátorként. Magyarország legmodernebb borászatává kívánnak válni - hangsúlyozza a kereskedőház közleménye.

A munkavállalói létszám csökkentése fájdalmas lépés, amelyet a vállalatvezetés a hatályos jogszabályi előírások maradéktalan betartása mellett kíván végrehajtani - hangsúlyozta a cég közleménye szerint Gaálné Király Enikő. Segítséget kívánnak nyújtani a távozó munkatársaknak újbóli elhelyezkedésük megkönnyítése érdekében. Céljuk az, hogy a távozók közül a lehető legtöbben találjanak új lehetőséget szakmájukban, a szőlő- és bortermelés területén. Ugyanakkor nem részletezték, pontosan hány munkavállalótól akarnak megválni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03