Orbán: lehetetlen helyzetben a magyar agrárium
A miniszterelnök évértékelőjében röviden kitért a mezőgazdaság problémáira is.
A miniszterelnök évértékelőjében röviden kitért a mezőgazdaság problémáira is.
Egy izraeli cég új laborhús-előállítási módszert fejlesztett ki, amellyel gyorsabban, könnyebben növeszhető műhús.
Három nagy témakör megvitatását szeretné elérni Magyarország uniós elnöksége alatt.
Egyelőre csillagászati áron van a sejtalapú hús, és az sem világos, hogy ki venné meg, ha széles körben kapható lenne.
Ettore Prandinivel, a Coldiretti olasz termelői szervezet elnökével tartott megbeszélést a magyar agrárminiszter.
Komplex javaslattal készül a minisztérium a hagyományok védelmére hivatkozva.
Az olasz parlament elsőként tiltotta be a mesterséges hús gyártását és kereskedelmét.
Nemcsak világszerte, de Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi alapú húspótlók.
Hollandia az Európai Unióban elsőként engedélyezte a laboratóriumban növesztett húsok kóstolását a fogyasztók számára.
Az ázsiai nagyhatalom szeretne a laboratóriumban növesztett húsok egyik legnagyobb előállítójává válni.
Az Upside Foods megszerezte az amerikai mezőgazdasági minisztérium jóváhagyását a laboratóriumban előállított húsára.
A tudomány és a technológia jelen állása szerint a csirke a legfenntarthatóbb hús.
Betilthatják a laboratóriumban előállított húsokat és a sejtalapú élelmiszer-termelést Olaszországban.
A műhús egy új piaci szegmens, egy új lehetőség, amit az utóbbi években meglovagoltak, fejlesztettek, nagyon sokat költöttek rá.
Az egészségre jótékony hatással bíró kendermag készítményeket használtak föl.
Nem semmi!
Komoly lehetőségek rejlenek a hazain takarmánygyártásban.
A "műhús" a jövő étele, vagy csak átverés?
Egy felmérés szerint a húsevők sem utasítják el a vegán burgereket.
14 és 20 éves fiatalokat várnak a versenyre.
Két új agrárkonferenciát is megrendez idén a Portfolio Csoport május 22-én és 23-án.
A talajokból eltűnő szerves anyag sokszor légkörbe kerül, a mezőgazdasági tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátás közel 40%-áért a nem megfelelő agrotechnika lehet felelős.
A magyar szabályozás miatt lemarad a technológiai fejlődésben a hazai nemesítés – hangzott el a martonvásári tudományos konferencián.
A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt egyre többen nyúlnak az olcsóbb, nagyobb kiszerelésű tejtermékek iránt, ráadásul rengeteg az import is itthon.
Az Agro-ökológiai Programban a tudatosság mentén kell választani, fontos, hogy ne csak a pontvadászat legyen a cél.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont