Magához tért az állattartás, egyre jobb számokat mutat a szektor
Jó éve volt az állattartásnak a 2023-as, de azért fontos lenne a termelők további támogatása.
Jó éve volt az állattartásnak a 2023-as, de azért fontos lenne a termelők további támogatása.
Nagyon mély gödörben volt a sertéságazat, ám úgy tűnik, hogy hamarosan fordulhat a kocka.
Elkezdődött a FirstFarms Hungary Kft. beruházása.
Kérdéses, hogy mikor tud kilábalni a válságból a sertés,-illetve baromfiágazat.
Aggasztóan lecsökkent a magyar sertésállomány.
Nincsenek könnyű helyzetben a kistermelők.
2005 és 2019 között nagyot nőtt a sertéshús importja és exportja is.
Újabb országban bukkant fel a gyilkos kór.
Az élősertés-behozatal viszont közel egyharmadával emelkedett.
Ismét szállíthatnak a magyar termelők sertéshúst Szerbiába!
43 százalékkal nőtt az export
Jó hír ez az európai sertéstartóknak és baromfisoknak
Megelőző intézkedés az afrikai sertéspestis ellen.
Eddig állategészségügyi tiltás volt. Mostantól kormányszintű is.
Friss és fagyasztott húst, és nem hőkezelt hústermékeket is szállíthatnak már a magyar termelők a tengerentúl.
Belpiaci hatásokra hivatkozva akár importkönnyítéseket is bevezethetnek. "Barátok" előnyben.
Hamarosan feloldhatják a tilalmat.
A mangalicáról már japán manga is készült, de meghökkentő módon még nem hungarikum.
Az Európai Bizottság a WTO döntését sürgeti a sertésembargó ügyében.
Akadálytalanul folytatódhat az amerikai listán szereplő magyarországi húsüzemek exportja.
Megyeri Szabolcs elárulta, milyen küzdelmekre kell felkészülnünk, ha azt akarjuk, növényeink a legszebbek legyenek.
Hiába fejlődik az európai uniós tagállamok haltermelése, egyelőre a nyomába se érhet Norvégiának.
Ha évente csak háromszor esik az eső, akkor csak a megfelelő talajélet segíthet a gazdákon.
Folyamatosan nő a madárinfluenzával fertőződött szarvasmarha-állományok száma az Egyesült Államokban.
A talaj kulcsfontosságú szerepet tölt be a globális felmelegedéssel folytatott harcban.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.