Hosszú távú befektetés a most induló Duna projekt

agrarszektor.hu
Hivatalosan is kezdetét vette a Duna projekt, Magyarország egyik legjelentősebb árvízvédelmi beruházása. A lakosság, a kulturális és természeti értékek védelmére irányuló projekt 30 milliárd forintból, uniós támogatással valósul meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára közölte, átlagosan mintegy 150 munkanélküli foglalkoztatásával megvalósuló beruházás összességében közel 510 ezer lakost érint Győr-Moson-Sopron, Pest, Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyék 152 településén. A beruházás több mint időszerű, hazánk területének közel negyede árvízveszélynek van kitéve, ez Európában az egyik legnagyobb. Ráadásul a veszélyeztetett területen található közel 1,8 millió hektárnyi mezőgazdasági terület, a vasutak 32, a közutak 15 százaléka és kétezret is meghaladó számú ipari üzem. A projekt 200 kilométernyi töltésszakaszt érint, 25 árvízvédelmi műtárgy korszerűsítésére vagy építésére kerül sor, továbbá több mint száz kilométer hosszú szakaszon végeznek töltéskorona-burkolási és felújítási munkálatokat. A beruházás a tervek szerint 2014 nyaráig fejeződik be, s bár a 30 milliárdos keret óriásinak tűnik, a 2006-os tavaszi árvíz adataival összevetve egyértelműen látszik, hosszútávon kifizetődik. Hat éve ugyanis csak a védekezés mintegy 38 milliárdot emésztett fel, nem beszélve a járulékos károkról, egyéb költségekről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?