Borászok figyelem! 150 ezerért adnak egy hektárt

agrarszektor.hu
A fiatal gazdák ingyen juthatnak telepítési lehetőségekhez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A meglepően sok igény miatt értékesíti a kezelésében lévő, 1100 hektáros szőlőtelepítési jogtartalékot a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). Hektáronként maximum 150 ezer forintot kell fizetni, de a fiatal gazdák mindent ingyen kaphatnak meg.

Az ágazat szereplőitől érkező megkeresések alapján a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöksége úgy döntött, hogy a kezelésében lévő tartalék telepítési jogot, 1100 hektárt, felhívás útján értékesíti februárban - közölte a HNT csütörtökön az MTI-vel.

A telepítési jogtartalékot kezelő HNT főtitkára, Bodnár Péter az MTI-nek elmondta: a telepítési jogra irányuló kérelmeket az azt igénylők a területileg illetékes hegybíróhoz nyújthatják be február közepétől. Egy hektárért a gazdálkodóknak maximum hektáronként 150 ezer forintot kell fizetniük, de a szóban forgó összeg különböző - szakmai - szempontok alapján csökkenthető.

A HNT tájékoztatása emlékeztet rá: kizárólag a fiatal mezőgazdasági termelők számára a HNT a múlt év novemberében már megnyitotta a telepítési jogtartalékot. Az ingyenesen igényelhető vagyoni értékű jogra, várakozáson felüli mértékben érkeztek igények. Ezt a HNT teljes mértékben ki tudta elégíteni. A felhívás nyomán a kérelmezők részére összesen 100 hektár újratelepítési jogot biztosított a HNT, így 100 hektár korszerű ültetvény telepítése valósulhat meg a közeljövőben.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöksége felhívja a kérelmezők figyelmét arra, hogy a fiatal mezőgazdasági termelő minősítéssel rendelkező hegyközségi tagok továbbra is ingyenesen igényelhetnek telepítési jogot - olvasható a tájékoztatásban. Magyarországon a művelt szőlőterület nagysága 65 ezer hektár a HNT adatai szerint.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?