Az illegálisan előállított pálinkáé a jövő?

MTI
Egyes piaci szereplők attól tartanak, hogy az ukrán vodka vagy illegálisan előállított házi pálinka lehet a jövő slágere, miután az Országgyűlés új szabályokat fogadott el az otthoni pálinkafőzés és a bérfőzetés kapcsán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!
A Magyar Nemzet forrásai szerint az emelkedő adó miatt a szeszfőzdéket jövőre ötödannyian kereshetik csak fel, mint az idén, így kétséges, hogy talpon tud-e maradni mind a félezer ma működő vállalkozás.

A szeszfőzdéknek mostanság bőven akad teendőjük, hatalmas a tülekedés, mindenki még az idén ki szeretné főzetni a cefréjét - mondta a lapnak egy szabolcsi főzdés. A vállalkozó szerint több hete hasonló a helyzet, gyorsan híre ment, hogy jövőre a kisebb mennyiség főzetése után is fizetni kell jövedéki adót.

A passzusokat a napokban szavazták meg a képviselők, bármilyen hivatalos álláspont csak a törvény kihirdetése után fogalmazható meg - válaszolta Suller Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője arra a kérdésre, miként készül a hatóság az esetleges szabálytalanságok feltárására.

A szóvivő kifejtette: a NAV már az idén is legfontosabb feladatai között tartotta számon a pálinkapiac szereplőinek ellenőrzését. A külföldön előállított, illegális italszállítmányok tömeges beérkezésétől talán nem kell tartani, az ukrán határon például a vasúti kocsikat és a teherautókat is röntgennel vizsgálják meg a magyar hatóság munkatársai.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?