A Csányi-vágóhíd után kiemelt ügy lett Tokaj is

agrarszektor.hu
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. telephelyeinek fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A tokaji borvidéken meghatározó súllyal bíró vállalat milliárdos modernizációs fejlesztéseket valósít meg. A hatósági ügyek a Tolcsva, Szegi és Szegilong községek területén megvalósítandó beruházásokkal függenek össze.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kormány rendelete szerint a fejlesztésekkel összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházások megvalósításához és használatbavételéhez szükségesek, abban az esetben is, ha azok más ingatlant is érintenek. A rendelet mellékleteiben a kormány kijelölte az ügyekben eljáró hatóságokat, illetve szakhatóságokat, az ügyek koordinációjára pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat.

A kormányrendelet szerint a beruházásokkal összefüggésben nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépéskor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

Mint ismert, a Tokaj Kereskedőház a napokban azt is közölte, hogy megújítja menedzsmentjét, és a hatékonyságnövelés érdekében létszámleépítéseket hajt végre.

A kormány tavaly hasonló döntést hozott a Mohácsra tervezett gigavágóhíddal kapcsolatban is, amikor a beruházást nemzetgazdasági szempontból szintén kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította. A döntés arra irányult, hogy az eljáró hatóságok a közigazgatási engedélyezési ügyeket soron kívül kezeljék.

A vágóhídi projektet a Mohácsi Mcs Vágóhíd Kft. valósítja meg, amely eredetileg a Pick Szeged Zrt. és a Home 2000 Kft. tulajdonában áll. Az előbbit a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt., míg az utóbbit Nagy György milliárdos vállalkozó tulajdonolja. Időközben azonban a Pick technikainak nevezett okokból kiszállt az MCS Kft.-ből, de ezzel párhuzamosan szoros együttműködési megállapodást kötött a beruházást kivitelező céggel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?