Így szeretnek bennünket az oroszok - Az elsők között leszünk

agrarszektor.hu
A magyar, a görög és a ciprusi termékek juthatnak be várhatóan először az orosz piacra a tavaly elrendelt embargó feloldása után. Orosz nyilatkozatok szerint azok a cégek kaphatnak engedélyt, amelyek átestek a szakértői ellenőrzéseken.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Célszerű lenne szakértőket küldeni Magyarországra, Görögországba és Ciprusra, ahol megvizsgálhatnák a lehetséges szállítókat, így azok az embargó feloldása után azonnal exportálhatnának - nyilatkozta Szergej Dankvert, az orosz állategészségügyi és növényvédelmi szövetségi szolgálat (Roszszelhoznadzor) vezetője. Csak azokat a cégeket engednék be, amelyek átestek a szakértői ellenőrzéseken.

Válaszul az ukrán válság miatt kivetett nyugati büntetőintézkedésekre, Oroszország tavaly augusztus 7-én vezetett be teljes embargót a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékek, a baromfi, a hal, a sajt, a tej - és tejtermékek behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából. Augusztus 20-tól levették a listáról a burgonya- és hagymavetőmagokat, a hibrid csemegekukoricát, a zöldborsót, a laktózmentes tejtermékeket, bizonyos vitaminokat, illetve íz- és adalékanyagokat, valamint a protein-koncentrátumokat.

Mint arról az agrárszektor.hu is beszámolt, Vlagyimir Putyin orosz elnök közelmúltbeli budapesti látogatásán ígéretet tett arra is, hogy Moszkva már az embargó lejárta előtt is megpróbálja az orosz piacra jutattani a magyar agrártermékeket. Az Oroszországba irányuló magyar kivitel azonban marginális szerepet játszik a teljes hazai agrárgazdasági exporton belül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?