Ez most nekünk is nagy bukás lehet - Reagáltak az oroszok

agrarszektor.hu
Szigorítja Oroszország az importált élelmiszerek ellenőrzését és betiltja azokat a csatornákat, amelyeken keresztül az országba juthatnak a beviteli tilalommal sújtott termékek. A lépés arra lehet válasz, hogy hétfőn az EU külügyminiszterei az Oroszország-ellenes szankciók meghosszabbítását javasolták az uniós vezetőknek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A korábbinál szigorúbb ellenőrzéseket vezetnek be a harmadik országokból Oroszországba irányuló élelmiszerekre, hogy kiszűrjék az Európából származó, de átcímkézett termékeket - írja a napi.hu. Arról egyelőre folynak az egyeztetések, hogy kibővítsék-e a beviteli tilalom alá eső termékek körét, amely rosszul érintheti a magyar agrártermelőket is.

Alekszander Tkacsev mezőgazdasági miniszter szerint biztosan változtatnak az importtilalom feltételein, amellyel részben a kiskapuk bezárása is a céljuk. Az erre vonatkozó javaslatot hétfőn beterjesztették a kormány elé. A lehetséges szigorítás válasznak tekinthető arra, hogy az EU külügyminiszterei hétfőn az Oroszország-ellenes szankciók meghosszabbítását javasolták az uniós vezetőknek.

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt a meghosszabbítás alapja az uniós csúcsvezetők márciusi közös elhatározása. A szankciók feloldásának előfeltételeként ugyanis az oroszoknak maradéktalanul teljesíteni kellene a minszki megállapodás-csomag előírásait.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?