Figyelem! - Ezek lehetnek a veszélyes élelmiszerek

agrarszektor.hu
Nagy a küzdelem Európában a genetikailag módosított szervezetek (GMO) ellen, de az importált élelmiszerek és az állati takarmányként behozott szójaalapú termékek szennyezettek lehetnek. Magyarország továbbra is élharcosa a GMO-k elleni küzdelemnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A magyar álláspont megismertetésére, az EU-n belüli új vita kezdeményezésére szervezett GMO-mentes Európáért címmel konferenciát egy magyar és egy osztrák néppárti európai parlamenti képviselő Brüsszelben. Hölvényi György és Elisabeth Köstinger szerint az embereknek kételyeik vannak a genetikailag módosított termékek körüli szabályozást illetően, amelyekre az európai törvényhozóknak megnyugtató válaszokat kell adniuk.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A GMO-mentességért vívott harcban Magyarország élen jár, és be kívánja vezetni a GMO-mentes élelmiszerek önkéntes címkézését is. Az európai polgárok túlnyomó többsége elutasítja a genetikailag módosított élelmiszerek forgalomba helyezését és fogyasztását, a tagállamok közel kétharmada pedig betiltotta az ilyen növények termesztését. Ugyanakkor az importált élelmiszerek és az állati takarmányként behozott szójaalapú termékek szennyezettek lehetnek, ami problémát jelent.

Magyarország szerencsés helyzetben van, mert a GMO-mentesség célként jelenik meg az alkotmányban és azon témák egyike, amely pártok közötti konszenzuson - állítják a szervezők. A GMO-mentes stratégia nem csak a jövő generációk élelmiszerellátását garantálja, hanem a növényi sokszínűség megőrzése és a vidéki életforma támogatása mellett környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi célokat is szolgál.

NEKED AJÁNLJUK
Tisztázzuk a fogalmakat: GMO és precíziós nemesítés
Növény

Tisztázzuk a fogalmakat: GMO és precíziós nemesítés

Az első transzgénikus növény, GMO (Genetically Modified Organisms, genetikailag módosított élőlény), a dohány volt 1983-ban, ahol agrobaktérium segítségével baktériumokból származó antibiotikumrezisztencia géneket építettek be.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?