Újra halálos áldozatokat szed a sertésinfluenza

agrarszektor.hu
Három halálos áldozatot követelt a sertésinfluenza Grúziában az elmúlt hetekben. A vírus 2009-2011-ben okozott világméretű járványt, és az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint legalább 18,5 ezer ember halálát okozta.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették, hogy az elmúlt három hétben a H1N1 vírussal terjedő sertésinfluenza három halálos áldozatot követelt Grúziában - írja az Origo. Mind a három személy férfi volt.

Grúziában egyelőre a halálesetek ellenére sem tartanak járványveszélytől. Ugyanakkor a térség környező államaiban, így Örményországban, Törökországban és Iránban is megjelent a sertésinfluenza kórokozója.

A sertésinfluenza 2009-ben okozott globális járványt, miután Észak-Amerikából elterjedt az egész világon. Az Egészségügyi Világszervezet 2010 júniusában világméretűvé minősítette a járványt, amely 2011 augusztusában ért véget. A szervezet akkori, nem végleges összesítése szerint a világ 214 országában 18 és fél ezer ember halála volt köthető a H1N1-es vírushoz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?