Magyar cégek húst vihetnek a Fülöp-szigetekre

agrarszektor.hu
Megnyílt a Fülöp-szigeteki piac a kaposvári, a kisvárdai és a nyírbátori húsüzem előtt. Az üzemek exportengedélyének kiadásával hároméves engedélyezési folyamat zárult le.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kaposvári, a kisvárdai és a nyírbátori üzem exportengedélyének kiadását hosszas egyeztetések, valamint egy 2014. októberi helyszíni audit előzte meg - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. A dokumentumok átvételével közel hároméves engedélyezési folyamat zárult le. Az egyedi akkreditációjuk tanúsítványát Emmanuel Pinol, a Fülöp-szigetek agrárminisztere adta át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, amellyel lehetővé vált, hogy a vállalatok a közeljövőben megkezdhessék termékeik exportálását a délkelet-ázsiai országba.

Az agrárminiszterek megállapodtak abban, hogy szakértői csere indul a mezőgazdasági kutatás területén, különösen a rizstermelésben és a szarvasmarha-tenyésztésben. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 2010 óta folytat tárgyalásokat a Fülöp-szigeteki hatósággal - a magyar cégek igényeinek megfelelően - sertés-, baromfi- valamint marhahús exportlehetőségéről. A jövőben további üzemek auditálása várható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?