A falugazdászokat is veszélyeztetné a kötelező kamarai tagság eltörlése

agrarszektor.hu
A kötelező agrárkamarai tagság eltörlése a kamara teljes működését és a falugazdász-hálózat létét kockáztatná a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szerint. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ma 391 ezer taggal működik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A NAK-nál ma 650 fős falugazdász dolgozik - mondta Jakab István, a Magosz elnöke az M1 csatornán. E hálózat és a teljes agrárkamarai rendszer működését veszélyeztetné, ha eltörölnék a kötelező kamarai tagságot.

Mint ismert, a közelmúltban a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) vetette fel a kötelező tagság megszüntetését. A MOSZ a Magosz ellenlábasaként indul a november 3-i agrárkamarai választásokon.

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarát öt éve hozták létre, amikor 11 szervezet fogott össze, míg most 17 folytatja a munkát - mondta Jakab István. A NAK-nak jelenleg 391 ezer tagja van.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?