Kokárdás lesz a Túró Rudi

MTI
Megvásárolta a székesfehérvári Alföldi Tej Kft. "Kokárdás" márkáját az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. Az üzletlánc Kokárdás márkanév alatt újabb tejtermékeket, például Túri Rudit és trappista sajtokat is forgalmaz majd.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A hazai tejfelvásárlásban meghatározó, állattartók tulajdonában lévő Alföldi Tej és az Aldi 2015-ben kezdte el forgalmazni a Kokárdás termékeket, amelyek magyar termelőktől származó tejből, magyar fogyasztói igények szerint készülnek - közölte Bernhard Haider, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója. Az Aldi most megvásárolta a márkanevet, de a vételárat a felek üzleti titokként kezelik.

Az Aldi Magyarország a márkanév alatt jelenleg 12 terméket értékesít, de a tranzakció nyomán olyan termékeket is forgalmazhatnak "Kokárdásként", amelyeket az Alföldi Tej nem tud gyártani, de más cégek képesek az elvárt színvonalat teljesíteni. Bernhard Haider szerint biztosan felveszik a Kokárdás kínálatába a trappista sajtokat és a Túró Rudit. Az Aldi Magyarország a jövőben az Alfölditől vásárolja majd a biotejet, így az első kiskereskedelmi áruházlánc lesz, ahol valamennyi kiszerelésű friss és UHT-tej, továbbá minden típusú trappista sajt magyar termék lesz - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Az Alföldi Tej nettó árbevétele 2017-ben meghaladta az 53 milliárd forintot, a munkavállalók létszáma pedig 630 volt. A cég 2015-ben vásárolta meg a debreceni tejüzemet, ahol idén és jövőre több mint 12 milliárd forintból sajtgyártó és porítóüzemet építenek. 15-20 százalékos éves növekedési ütem mellett és a debreceni beruházások befejezésével a belföldi tejfeldolgozók között elsők lehetnek - közölte Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej ügyvezető igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02