Milliárdokat kap a magyar kertészeti ágazat: erre lehet felhasználni

Milliárdokat kap a magyar kertészeti ágazat: erre lehet felhasználni

agrarszektor.hu
A magas hozzáadott érték, a tapasztalat, a megfelelő kockázatkezelés, a jól felmért piaci igények, az ehhez alakított termelési struktúra és korszerű technológia adja egy vállalkozás eredményességét, a kormányzat a támogatások révén ehhez eszközt tud biztosítani - jelentette ki Feldman Zsolt a Simon családi gazdaság gyümölcsfeldolgozó üzemének átadásán, Hatvanban. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a Vidékfejlesztési Program élelmiszeripar (ÉLIP) fejlesztését célzó támogatása keretében mintegy 900 projekt nyert támogatást összesen 160 milliárd forint értékben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kertészeti kultúra kiemelten fontos az Agrárminisztérium számára, a közeljövőben egy 30 milliárd forint értékű pályázati lehetőség nyílik majd az ágazatnak, amelyet egyebek mellett hűtőházra, osztályozó- és csomagoló berendezésekre lehet fordítani. Feldman Zsolt úgy fogalmazott, hogy a különböző támogatásokkal a kormányzat azt szeretné segíteni, hogy a Magyarországon évente megtermelt 8-900 ezer tonna gyümölcs minél magasabb minőségben kerülhessen a fogyasztók elé, valamint tovább bővüljenek a magyar zöldség-gyümölcs piac lehetőségei.

Ez a beruházás olyan XXI. századi megoldás és technológia, amely új lehetőségeket is teremt, hiszen minden ilyen lépés példát mutat és egyben új lendületet ad a gazdálkodók, a vállalkozások számára, mondta el az üzem átadásán Jakab István. Az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy a családi gazdaság mögött egy olyan innovatív ember áll Simon Attila személyében, aki az egész gazdatársadalmat inspirálni tudja.

A gyümölcsfeldolgozó 82 millió forintból épült fel, melyhez 32 millió forint támogatást kaptak. A beruházás része egy dió szárító gép, gyümölcsfeldolgozó gépsor, aszaló- és gyümölcsprés, valamint gyümölcslé és aszalt gyümölcs-csomagoló gépek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58