Óriási siker: a hungarikumok közé kerültek Magyarország legjobb pálinkái

Óriási siker: a hungarikumok közé kerültek Magyarország legjobb pálinkái

agrarszektor.hu
Szent Miklós - a pálinkafőzők védőszentje - napja alkalmából ünnepélyesen a Vajdahunyad Várban található Magyar Mezőgazdasági Múzeum vitrinjébe helyezték az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen az elmúlt két évben "Magyarország legjobb pálinkája" címet kiérdemlő hungarikumait. A 2020-as évben a címet a Brill Pálinkaház, Érlelt Kadarka törkölypálinkája, 2021-ben pedig a Várda-Drink Zrt., Exclusive Jonathan Alma pálinkája nyerte el.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A hagyományokat követve idén is december 6-án, a pálinkafőzők védőszentjének napján állították ki "Magyarország legjobb pálinkáit" a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A rangos címért előzetesen az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny során küzdöttek meg egymással a pálinkafőzdék. A kezdeményezést 2019-ben élesztette újra a Pálinka Nemzeti Tanács azzal a céllal, hogy a pálinkának, hazánk nemzeti italának növeljék a hitelét és az ismertségét. Fontos, hogy kellő figyelmet kapjon, mert nemcsak hazánkban, hanem világszerte öregbíti Magyarország hírnevét.

A Pálinka Nemzeti Tanács az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny szervezésével a Pálinkatörvényben foglalt kiemelt feladatának tesz eleget. Joggal mondhatjuk, hogy a pálinka megmérettetések sorából kiemelkedik az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny. Nemcsak azért, mert a nemzeti kincsünk megóvása érdekében, törvényi felhatalmazás alapján kerül megrendezésre, hanem azért is, mivel azon kizárólag a Pálinkatörvénynek megfelelő pálinkák minőségének meghatározása történik

- mondta el az esemény kapcsán Béli Géza, az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny szakmai elnöke és a Pálinka Nemzeti Tanács alelnöke.

A tanács és a múzeum együttműködési megállapodása szerint a múzeum leltárba veszi és évről évre kiállítja a nyertes italokat. A 2020-as évben a legjobb pálinka címet a Brill Pálinkaház, Érlelt Kadarka törkölypálinkája, 2021-ben pedig a Várda-Drink Zrt., Exclusive Jonathan Alma pálinkája nyerte el. A díjazott párlatokat Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Dr. Bognár Lajos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, Dr. Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója, Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke és Béli Géza, a Pálinka Nemzeti Tanács alelnöke helyezte el az erre a célra elkülönített vitrinben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?