JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
A sertéshústermékek országos ellenőrzése során a származás feltüntetésére, a korábbi fagyasztás jelölésére és a nyomon követhetőségre is fókuszálnak az ellenőrök - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatósági szakemberek ellenőrzik az ipari feldolgozásra beérkező sertéshúst, továbbá a kereskedelemben a csomagolatlan termékek "zászlóellenőrzését" is elvégzik.
Az elmúlt négy hónapban a teljes import 68,8%-át beszállító, azaz a tíz legjelentősebb sertéshús importőr közül kilenc vizsgálata már megtörtént a célellenőrzés első időszakában. Az egységekben a nyomon követés biztosított volt, a termékek értékesítése során a származási országot minden esetben feltüntették. A vizsgálatok során a Nébih felügyelői 26 mintát is vettek, amelyekből 8 féle paraméter összesen 182 vizsgálata van folyamatban. 27 közétkeztetőnél 81 sertéshústétel ellenőrzése szintén megtörtént. A vizsgált tételekből 57 magyar, míg 24 uniós (ebből 15 spanyol) eredetű volt. A termékek nyomonkövethetőségét rendben találták az ellenőrök. A célellenőrzés, mind a Nébih központi vizsgálataival, mind a kormányhivatalok szakemberei által a kereskedelmi egységekben végzett "zászlóellenőrzéssel" a következő hetekben is folytatódik.