Vezetőváltás a második legnagyobb hazai tejfeldolgozó cég élén

Vezetőváltás a második legnagyobb hazai tejfeldolgozó cég élén

agrarszektor.hu
Április 20-tól Pusztai József tölti be a hazai tejpiacon meghatározó székesfehérvári Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Az új vezető Rózsás Mónikát váltotta a cég élén.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Új ügyvezető irányítja április 20-tól Magyarország egyik legnagyobb tejfeldolgozó vállalatát, a székesfehérvári Alföldi Tej Kft.-t - tudta meg az Agrárszektor. A tejtermelők tulajdonában lévő társaság vezetését Pusztai József vette át, aki korábban a papíriparban érdekelt szolnoki Antalis Hungary Kft.-nél is dolgozott.

A társaság egyelőre nem közölt részleteket a vezetőváltással kapcsolatban. Pusztai József Rózsás Mónikát váltotta a cég élén, aki 2018-tól töltötte be a vállalat ügyvezetői igazgatói posztját.

Az Alföldi Tej Kft. 2005-ben vásárolta meg a csődbejutott olasz Parmalat székesfehérvári üzemét, ma pedig két telephelyen - Székesfehérváron és Debrecenben - a hazai tejipari vállalatokhoz kerülő országos tejtermelés mintegy 25 százalékát dolgozza fel. A legutolsó cégnyilvántartási adatok szerint a társaság 2020-ban mintegy 55,5 milliárd forint árbevételt ért el, és ezzel a piac második helyét foglalta el a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Szegedi Sole-Mizo Zrt. mögött, amely két éve több mint 82 milliárd forint forgalmat bonyolított le.

A Sole-Mizo Zrt. termékportfóliójában ugyanakkor több a nagyobb értéket képviselő tejdesszert, és ez az árbevételben is megmutatkozik. A felvásárolt tejmennyiségeket tekintve ágazati információk szerint a két vállalat között kisebb a különbség annál, mint amekkorát az árbevételi adatok tükröznek.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?