Indul a nagy pálinkaverseny: több száz tételből választják ki a legjobbat

Indul a nagy pálinkaverseny: több száz tételből választják ki a legjobbat

MTI
A pálinka nemcsak kiemelkedő minőségű ital, hanem igazi jelkép, hungarikum, amely egyszerre hordozza a magyar gazda föld iránti szeretetét, a hazai gyümölcsök zamatát és minőségét, és egyben a mestert is jellemzi, aki értő módon elkészítette - mondta az agrárminiszter Körmenden, a kilencedik alkalommal megrendezett Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny megnyitóján.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy István köszöntőjében úgy fogalmazott: a pálinka ismertségét a hungarikumok közé emelés szolgálta, de a minőségre is nagy hangsúlyt kell fektetni, ennek pedig egyik jelentős bástyája az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, amelynek lényege a minőségi termékek kiválasztása, ezek népszerűsítése itthon és külföldön egyaránt. Hozzáfűzte: a Vidékfejlesztési Programból 2021-2027 között komplex módon fejlesztik a teljes élelmiszeripart, minden tevékenység és minden vállalati méret számára biztosítanak lehetőséget, a felhívások tervezése során az ipar igényeit vették figyelembe.

A miniszter a versenyről szólva kiemelte, hogy az a termelőknek és a fogyasztóknak egyaránt szakmai visszajelzést adhat az aktuális pálinkakínálatról, trendekről. Az elért eredmények, díjak a nagyközönséget tájékoztatják arról is, hogy melyek a piacon elérhető legjobb pálinkák - mondta, hozzátéve: mindig az adott pálinka íz- és illat tisztasága, íz- és illat karaktere, valamint a harmóniája dönti el a versenyt.

Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke a verseny megnyitóján elmondta, hogy az idén 41 kereskedelmi főzde és forgalmazó együttesen 346 tétellel nevezett. Ezeket a NÉBIH vizsgálata után 25 pálinkaszakértő értékeli majd kóstolás alapján, kiválasztva a kategóriagyőzteseket, majd azok közül az év legjobb pálinkáját.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58