Kemény kijelentést tett a szakember az árstopos élelmiszerekről: ez durva

Kemény kijelentést tett a szakember az árstopos élelmiszerekről: ez durva

agrarszektor.hu
Nagyon alacsony minőségűnek tartja az árstopos termékek egy részét Raskó György agrárvállalkozó, aki szerint eleve hiba volt már bevezetni is az ársapkát, azokkal ugyanis csak a nagyobb élelmiszerláncok jártak jól, a magyar gazdák és kiskereskedők csak buktak vele. A szakember szerint az ársapkás burgonya minősége gyakorlatilag olyan, amit maximum a sertéseknek háztájiban szoktunk adni, megfőzve. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jóval alacsonyabb minőséget jelent az árstop például a burgonya, valamint a sertéshús esetében Raskó György szerint, kiemelte, az importált burgonyák 10-15 százalékát általában kidobják, de az árstop miatt ma már ezt sem teszik meg mindenhol, és az igazán alacsony minőségű krumplikat is eladják - közölte a Jazzy Business Class műsorában a szakember.

Gyakorlatilag az ársapkás burgonya minősége az olyan, amit mi maximum a sertéseknek háztájiban szoktunk adni, megfőzve. Körülbelül ez a minőség, amit ma ársapkás krumpliként kínálnak a boltok

- fogalmazott. Hozzátette, tavaly drámaira zsugorodott a kiskereskedelemben a magyar piaci részesedés, miközben a multik tulajdonában levő diszkontoké nőtt és a trend idén is folytatódik, ha nem vezetik ki az árstopokat.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) december közepén tájékoztatott arról, hogy nem találtak problémákat a csomagol burgonyáknál, és a beltartalmi, illetve az élelmiszerbiztonsági jellemzőik is megfeleltek az előírásoknak. A szakemberek még szeptember elején 27 különböző (köztük 2 bio) csomagolt burgonyát gyűjtöttek be a kereskedelmi áruházláncok polcairól, és ezeket vették górcső alá. 

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58