Tízezren voltak kíváncsiak tavaly Budapest bornegyedére

Tízezren voltak kíváncsiak tavaly Budapest bornegyedére

agrarszektor.hu
Március 4-től minden hónap első szombatján megnyílnak a budafoki borpincék a Budafoki Pincejárat eseménysorozat keretében, amely a tavalyi évben is több mint 10 ezer látogatót vonzott. A program célja, hogy Budafok-Tétény a főváros bornegyedévé váljon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Pincejárat évről-évre fejlődik, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2022-ben több mint 10 ezer látogatója volt a rendezvénysorozatnak, felülmúlva ezzel minden eddigi látogatószámot

- mondta Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A magas látógatószámhoz hozzájárult, hogy 2022-ben új elemekkel is bővült a rendezvénysorozat, például a pezsgő és borkóstoló csapatjátékkal, vagy a modern kiállítóteremben, képzőművészeti alkotások között felszolgált gourmet borvacsorákkal. Az esemény keretében olyan borászatok nyitják meg kapuikat, mint a Sauska Pincészet, a Magdolna Udvar vagy a Várszegi Pincészet.

A pincékben a borászok személyesen vezetik körbe a pincesétára érkezőket, a többtételes pezsgő-és borkóstolók mellett különleges gasztrokínálat, zenei és kulturális programok is csábítják az ide látogatókat

- tette hozzá a polgármester. A szervezők nem titkolt célja, hogy a programsorozatnak köszönhetően a kerületi lakosokon túl, a szélesebb közönség is megismerje a kerület kulturális értékeit.

Ebben az évben 10 alkalommal, 18 helyszínen, alkalmanként több mint 40 programmal várjuk vendégeinket. Az elmúlt év vacsorával egybekötött nagysikerű pincekvízei, borkóstoló játékai és gourmet borvacsorái mellé, a megnövekedett igényeket követve gasztro programjaink folyamatosan megújulnak, színesednek

- mondta Budafok-Tétény alpolgármestere, Szepesfalvy Anna. A Budafoki Pincejárat idén márciustól újra dübörög, hogy megmutassa, nemcsak Bécsnek van Grinzingje.

Címlapkép forrása: Budafoki Pincejárat

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?