Letarolta Németországot az import paprika: ki nem találnád, honnan érkezett

Letarolta Németországot az import paprika: ki nem találnád, honnan érkezett

agrarszektor.hu
Hamarosan véget ér a holland és belga paprikaszezon, a német piacokon a spanyol és a marokkói paprika uralkodik a pultokon. A spanyol árverési csarnokokban a paprika ára november eleje óta folyamatosan csökken, a piros, hegyes marokkói paprika 500 grammja pedig körülbelül 675 forint.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Benelux államokban hamarosan, november második felében véget ér a paprikaszezon. Bár a német piacon még mindig kapható holland-belga áru, ez a paprika már kisebb, és a színeződése sem tökéletes, így gyakran akciózzák ezeket a termékeket - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Már most is a spanyol paprika uralja a piacot, és ez a dominancia az elkövetkező pár hétben tovább erősödik. A spanyol árverési csarnokokban a paprika ára a november elején tapasztalt csúcsot követően folyamatosan csökken. November közepén a klasszikus kerek fajták mellett a hegyes paprikák jelenléte is növekszik a kiskereskedelmi láncokban és a diszkontokban, megjelent például a piros, hegyes marokkói paprika, melynek ára 1,79 euró/500 g csomag (675 Ft/500 g) körüli.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?