Igazi csodaszer készül itthon: van bőven, de alig esznek mézet a magyarok

Igazi csodaszer készül itthon: van bőven, de alig esznek mézet a magyarok

agrarszektor.hu
Felgyorsult világunkban és a pandémia következtében az internetes értékesítés világát éljük, mondhatni érintkezésmentesen, hiszen minden házhoz jön. Viszont a méz értékesítéséhez igenis fontos a személyes kommunikáció. A méz bizalmi termék, így a vásárlás bizalmi alapon történik, melyhez a termelőnek meg kell nyernie a vásárlót. Minél több információt kap a fogyasztó, annál jobban tud igényének megfelelően választani és így egyre több magyar család asztalára kerül hazai termelői méz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Méhészkedni sokféleképpen lehet, sikeresen méhészkedni viszont nem. A méhészet teljesen más világ, más életforma és azt gondolná az ember, hogy mekkora szabadság. Pedig ez a kijelentés nem teljesen helytálló, mert ha munka van, akkor nincs a méhésznek se éjjele, se nappala. Márpedig munka egész évben akad, kezdve a méhek kezelésével, amely tavasztól egészen késő őszig tart, majd a téli műhelymunkálatok, amikor a méhészek felkészülnek a következő szezonra. És ott a méz, a folyékony arany, a munka gyümölcse. Annak értékesítési módja nagyon meghatározó - írja a NAK

EZ IS ÉRDEKELHET

Helyezzük a fókuszt a hazai mézfogyasztásra, az üveges értékesítésre, melynek elsődleges célja a magyar méz hazai piacon történő értékesítése. A marketing itt kerül előtérbe. Hogy tekintsünk a mézre? Ezt jó, ha eldöntjük, mert ez alapján szélesebb körben tudunk több típusú vásárlói réteget megcélozni. A méz csemege. Számtalan fajtaméz áll a fogyasztó rendelkezésére. Ha megnézünk egy közép árkategóriás csokoládé árat, a méz kg-os ára messze eltörpül mellette. A méz a mindennapjainkba illeszthető, megfizethető. Ennek ellenére a hazai mézfogyasztás is rendkívül alacsony, átlagosan mindössze egy kilogramm évente, de ez az egy kilogramm is úgy alakul ki fejenként, hogy aki mézet eszik, az legalább 5-10 kilót elfogyaszt egy évben. Ami viszont azt jelenti, hogy több millió magyar nem is eszik mézet.

EZ IS ÉRDEKELHET

A méz ajándék. Stílusos, apró üvegcsékbe zárva, szépen felöltöztetve komplett ajándék varázsolható belőle, ami nemtől, kortól függetlenül minden korosztálynak ajándékozható. Egészséget, egészséges ajándékot ki ne szeretne ajándékozni-kapni? Megfizethető ajándék, mely egy címkével könnyedén személyre szabható. A méz gyógyszer. Minden fajtának megvan a maga jótékony hatása. Természetes gyógymód, testünket kívülről és belülről is gyógyítja, elménkre is jó hatással van. Elérhető áron tudunk házi patikát adni a vásárlók kezébe. Nem minden vásárló tudja, hogy a mézben levő természetes cukrok arányától függően a természetes méz előbb vagy utóbb bekristályosodik. Kristályos állapotban a méz a torok „kéményseprője”, és szaunában is kiváló bőrradír.

EZ IS ÉRDEKELHET

A méz fűszer. Az egészségtudatos táplálkozás nem újkeletű dolog. A méz természetes édesítőszer, és a cukor maximálisan kiváltható vele. Igaz a szénhidráttartalmuk közel azonos, mégis a méz glikémiás indexe alacsonyabb (50-55, ezzel szemben a cukoré 68). Az alacsonyabb érték lassabb felszívódásra utal, nem emeli meg a vércukorszintet. A mézes ételek ne merüljenek ki annyiban, hogy mézes puszedli és mézes krémes. Számos főétel, leves készíthető megfizethető alapanyagokból. Könnyedén konyhánk mindennapi fűszerévé tehetjük ezt az aranyló csodát. A kávé egy közkedvelt élvezeti cikk, a cukor helyett édesítsük mézzel!

A méz mellett ne felejtsük el megemlíteni a méhek által termelt méhviaszt sem, melyből gyertyák születhetnek. A gyertya ismét kezd népszerűvé válni. Sokan nem tudják, hogy a méhviasz nem tartalmaz semmiféle mesterséges anyagot, égéskor fertőtleníti a levegőt, tisztítja a felső légutakat. Nem elhanyagolható az sem, hogy magasabb olvadáspontja miatt kétszer hosszabb égésidővel rendelkezik, mint egyéb más gyertyák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?