Agrárkonzultációt indít Ursula von der Leyen

Agrárkonzultációt indít Ursula von der Leyen

MTI
Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára, kiszámítható fejlődésre van szüksége, ezért az Európai Unió stratégiai párbeszédet indít a mezőgazdaság jövőjéről - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön egy brüsszeli konferencián.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ursula von der Leyen hangsúlyozta, az EU-nak új utakat, közös és tartós megoldásokat kell találnia a mezőgazdaságot érintő egyre sokasodó kihívásokra és problémákra, ezért a brüsszeli testület párbeszédre hívja a szektor szereplőit.

Szeretnénk meghallgatni önöket, és felkérni arra, hogy közösen vitassuk meg és dolgozzunk ki forgatókönyveket az európai mezőgazdaság jövőjére vonatkozóan

- fogalmazott. Tájékoztatása szerint a párbeszéd célja, hogy az EU az érintett szereplőkkel új megoldásokat találjon a gazdálkodók életszínvonalának növelésére és a vidéki élet vonzerejének fokozására. Választ kell találni arra, miként lehet fenntartható a mezőgazdaság és javítható Európa élelmezési rendszere egy versenyképes, virágzó jövő érdekében. Konszenzusra és közös elképzelésekre van szükség - mondta.

Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára van szüksége, hogy szembenézzen a piacokat terhelő és a megélhetést veszélyezetető kihívásokkal

- emelte ki végezetül az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette: az agrárium szereplői tisztességes díjazást érdemelnek. Az EU célja, hogy támogassa a termelők megélhetését és szavatolja Európa élelmezésbiztonságát - tette hozzá Ursula von der Leyen.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Ronald Wittek

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Most dől el, mi GMO és mi nem az
Fenntarthatóság

Most dől el, mi GMO és mi nem az

Az EU-ban zajló vita az új géntechnológiák használatáról nyáron tovább folytatódott a Bizottság új tervezetével.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?