Áttörés lehet az élelmiszeriparban? Ez sok mindent megváltoztathat

Áttörés lehet az élelmiszeriparban? Ez sok mindent megváltoztathat

agrarszektor.hu
A közösség által támogatott gazdaság, mint gazdálkodási módszer a termelők és a fogyasztók közvetlen és erős kapcsolatára épít, amelynek megfelelő működtetésével mindkét fél jelentős előnyökre tehet szert.  A 21. század elejére egyre bővült a tudatos vásárlók köre, akik számára az élelmiszerek minősége mellett azok származása is kulcsfontosságú tényezővé vált. E keresletet felismerve kezdtek elterjedni a hagyományos gazdálkodást felváltó, a környezetre, valamint az egészségre jótékony hatással bíró alternatív gazdálkodási módok. Ilyen gazdálkodási mód a közösség által támogatott mezőgazdaság is, amely az eddigiekhez képest egy merőben új élelmiszer-termelési és -elosztási forma.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közösség által támogatott gazdaságban a termelők és fogyasztók biztosítják a kölcsönös támogatást, és az élelmiszer termelés kockázatait vagy előnyeit is megosztják egymás között. A tagok előre vállalják, hogy fedezik a gazdaság várható működési költségeit, cserébe az év folyamán folyamatosan részesülnek a gazdaság terméséből. A rövid élelmiszerláncok számos problémára kínálhatnak megoldást. Csökkentik a termelő és a fogyasztó közötti fizikai távolságot, valamint a hosszú ellátási láncokkal ellentétben a minőség garanciájaként a személyes kapcsolatot, a bizalmat biztosítják - írja a NAK. Lehetőséget nyújtanak a termelőknek a helyi, jó minőségű élelmiszerek előállítására, közvetlen értékesítésére, a fogyasztóknak pedig garantálják az ízletes, többnyire ökológiai módszerekkel előállított helyi élelmiszerekhez való kényelmes hozzájutást.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?