Dolce vita a Várban

agrarszektor.hu
Az öt legnagyobb európai fesztivál között tartják számon a Budai Várban megnyílt reprezentatív háromnapos csokoládé-, és édességünnepet, ahol a magyar édesipar krémje mellett neves nyugat-európai kiállítók is megjelennek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nemcsak fantázia van a magyar édesiparban, de érezhető a színvonal emelkedése, és itt a sikeres jövő ígérete is - hangsúlyozta megnyitó beszédében Dr. Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára. Az államtitkár elmondta: Magyarország komoly lehetőségek előtt áll az édesiparban, de ebben az ágazatban tartós fellendülés csak akkor lehetséges, ha nemcsak hozzáférhetőek a minőségi termékek, hanem igényes és nemzetközi szinten is versenyképes termelői kultúra jön létre az országban. Mindez a jó hagyományok és az innovációk ötvözésével születhet meg. "Akkor szárnyalt az édesipar, amikor szakembereink lépést tartottak a világgal és a tőke támogatta őket ebben" - utalt a régebbi, sikeres történelmi korszakokra Simon Attila.

A nemzeti össztermék növekedésében ma kulcsszerep jut a mezőgazdaságnak, és az élelmiszergazdaságban várhatóan nagyobb szeletet fog kihasítani magának az édesipar. Az államtitkár ezek alapján is arra kérte a vállalkozókat, hogy Magyarországon tervezzék a termelést, a fejlesztéseket. Ahhoz, hogy mindez megérje a piaci résztvevőknek, a Kormány hatalmas átalakításokra szánta el magát a szakképzésben. Az előző ciklusban új törvényt hoztak a szakoktatásról, amelynek egyik legfontosabb célja, hogy olyan korszerű tudást birtokló szakembereket képezzenek a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő iskolákban, akik megfelelnek az édesipar aktuális piaci igényeinek. Elhangzott, hogy a minisztérium szeretné a meglévő 19 különböző élelmiszeripari szakképzés mellé a pék-, és a cukrász-képzés felügyeletét is átvenni a közeljövőben.

Simon Attila emlékeztetett, hogy a száz kiállítót felvonultató Édes Napok Fesztivál felkerült Európa legjelentősebb csokoládé-, és édesség-útvonalára. 2014 a sütemények éve a rendezvényen. A hagyományos süteménykészítők ugyanúgy jelen vannak a vasárnap estig látogatható fesztiválon, mint a modern cukrászat képviselői.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31