Orosz embargó: feltétlenül bíznak Budai Gyulában

agrarszektor.hu
A külgazdasági és külügyminiszter március 22-től, legfeljebb 6 hónapra meghosszabbította Budai Gyula orosz embargós miniszteri biztosi kinevezését. Az erről szóló miniszteri utasítás a Hivatalos Értesítőben jelent meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Budai Gyulát ezt megelőzően múlt év szeptember 3-án nevezte ki a miniszter az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztossá - írja az MTI. Az akkor meghatározott feladatai szerint az embargó miatt szükségessé váló külgazdasági intézkedésekre kellett javaslatokat tennie, segítenie kellett az embargóval sújtott mezőgazdasági és agrárvállalkozásokat, élelmiszer-feldolgozókat és vállalkozásokat piacaik megtartása érdekében.

További feladata a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottságban az együttműködés elősegítése, kapcsolattartás az embargóval érintett magyar vállalkozásokkal, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel. Ugyancsak a biztos feladata a keleti nyitás politikája keretében az oroszországi piacon nem értékesíthető mezőgazdasági termékek más régiókban történő eladási lehetőségének vizsgálata és új piacok felkutatása.

Az új utasítás megismétli ezeket a feladatokat, kiegészítve azzal, hogy a biztos vezeti a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság mezőgazdasági munkacsoportját is.

Az előző Orbán-kormányban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és az akkori Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is volt.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?