Sztrájkolnak a dolgozók Csányi cégénél - Durvul a bérvita

agrarszektor.hu
Leállt a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Pick Szeged Zrt. pécsi gyára, mivel a dolgozók határozatlan idejű sztrájkba kezdtek. A vállalat többi telephelyén - Szegeden, Baján és Alsómocsoládon - viszont folyik a termelés.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ma reggel hat órától teljes, határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a Pick Szeged Zrt. pécsi gyárának munkavállalói - jelentette be Mózes Tibor, a Liga Szakszervezetek szervezési osztályának vezetője. A húsipari cég Csányi Sándor tulajdonában van.

A mostani akciót a február 10-én megtartott egyórás figyelmeztető sztrájk után hirdették meg. A konfliktus elsősorban azért alakult ki, mert a cégnél drasztikusan növelték a teljesítményt. A Liga Szakszervezetek szerint korábban 3200 darab félsertést kellett feldolgozni egy műszak alatt, ma már 3600 darabot, néha még többet. A pluszteljesítményért azonban nem fizetnek, ezért elégedetlenkednek a dolgozók.


MTI fotó: Lendvai Péter

A munkabeszüntetésben mintegy 200-an vesznek részt, és a pécsi gyár teljesen leállt. A szakszervezet szerint tovább fokozza a feszültséget, hogy a csontozóban azon a szalagon, ahol a Pick munkavállalói dolgoznak, a cég bérmunkásokat is foglalkoztat, akik magasabb bért kapnak, mint a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalók. A Liga bejelentette, hogy az üzemen belül a csomagolórészleget is érinti a probléma, hiszen a feldolgozott áruval ők dolgoznak. Így a csütörtökön kezdődött munkabeszüntetéshez már az ottani kollégák is csatlakoztak.

Az agrárszektor.hu úgy értesült, hogy a Pick Szeged többi telephelyén - Szegeden, Baján és Alsómocsoládon - folyik a termelés.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?