Kitiltott horgászok a migráció miatt - Máris visszavonták a tilalmat

agrarszektor.hu
Általános halászati és horgászati tilalmat rendelt el Zala megyében a migrációs válsághelyzet miatt a teljes horvát és szlovén határszakaszon a Zala megyei kormányhivatal. Azért döntöttek így, hogy a horgászok ne zavarják a rendőrség és a honvédség munkáját. A kormányhivatal ugyanakkor ma vissza is vonta a tilalmat, mivel a honvédelmi tárca szerint annak indokai már nem állnak fenn.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az érintett területen működő horgászati és halászati egyesületeknek eljuttatott határozat szerint csütörtökön 14 órakor lépett életbe az általános tilalom, amely a határoknál lévő folyókra és a betorkolló vízfolyások 500 méteres szakaszára érvényes - közölte a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A felsorolás szerint a Mura-folyó, a Lendva-patak és a Határ-patak teljes zalai szakaszán, továbbá a Kerka-patak, a Kebele-patak és a Principális-csatorna torkolatától számított 500 méteres szakaszon érvényes a tilalom.

Az indoklás szerint a válsághelyzet kezelése miatt a megye határszakaszain folyamatos a rendőri és honvédségi jelenlét, a munkájukat pedig az érintett területen zavarhatják a horgászok és a halászok. Zala megyében szeptember 23-án a horvát és a szlovén határszakaszon, annak öt kilométeres sávjában, közbiztonsági okokból részleges vadászati tilalmat léptettek életbe, ugyancsak az illegális bevándorlással összefüggő intézkedésként.

Tegnap még indokolt volt, ma már nem
Pénteken 10 órai hatállyal máris visszavonta a csütörtökön elrendelt horgászati és halászati tilalmat a Zala megyei kormányhivatal. Az intézkedést a honvédelmi tárca kezdeményezésére vonták vissza, mert a migrációs helyzettel kapcsolatban a határ menti tevékenység ezt már nem indokolja.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?