Sonka, tojás, csokinyúl - Elindult a húsvéti élelmiszerrazzia

MTI
Az ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei, a sonka, a tojás, a különféle borok, szeszes italok, valamint a szezonális zöldségek, gyümölcsök és édesipari termékek kiemelt figyelmet kapnak a pár napja indult tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzéseken. A szakemberek az élő állatok szállítását is nyomon követik a közel egy hónapos ellenőrzés alatt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, az egész országra kiterjedő  vizsgálat március 20. és április 17. között zajlik. Vizsgálják a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, így az ünnepek alatt megbízható termékekhez juthatnak a fogyasztók. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei, mint például a sonka és a tojás kiemelt figyelmet kapnak az ellenőrzés során, csakúgy, mint a különféle borok, szeszes italok, a szezonális zöldségek, gyümölcsök és nem utolsó sorban az édesipari termékek.

A szakemberek a nyulak és bárányok, tehát élő állatok szállítását is nyomon követik a közel egy hónapos ellenőrzés során. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok munkatársai várhatóan húsvét hétfőn zárják a tavaszi ellenőrzés-sorozatot, ezzel biztosítva a magyar lakosság számára a biztonságos élelmiszerhez való hozzájutást.

Az ellenőrzést Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el. Mint ismert, a tárca nemrég elindított egy 100 termékre kiterjedő, átfogó vizsgálatot is, amely azt hivatott kideríteni, hogy a nagy nemzetközi vállalatok valóban gyengébb minőségű termékeket forgalmaznak-e Kelet-Közép-Európában, mint Nyugat-Európában.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?