Újra megéri barátkozni a lengyelekkel

agrarszektor.hu
Lengyelországba tett látogatást Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn. Poznañi látogatása során Nagy István kétoldalú tárgyalást folytatott Marek Sawicki, lengyel vidékfejlesztési és mezőgazdasági miniszterrel a Polagra Food - Élelmiszeripari Vásáron.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye szerint a felek megállapodtak abban, hogy közösen lépnek fel az Oroszország által bevezetett kereskedelmi embargó negatív hatásai ellen az Európai Unió fórumain. Áttekintették a lengyel-magyar mezőgazdasági együttműködés továbbfejlesztésének lehetőségeit. Emellett tárgyalásokat folytattak arról, hogy a lengyel mezőgazdasági tárca milyen módon támogatja a lengyel gazdákat. A magyar fél tanulmányozta a lengyel mezőgazdaság fejlődéséhez hozzájáruló termelői szervezetek által létrehozott feldolgozó üzemek támogatását. Mindezeken túl arról is megállapodás született, hogy a magyar és a lengyel kormány egymással együttműködve, közösen igyekszik megvédeni a magyar és a lengyel gazdák érdekeit. Marek Sawicki hangsúlyozta a V4-es együttműködés fontosságát és kifejtette, hogy csak kooperáció révén lehetünk sikeresek és a térség meghatározó erői.

A magyar agrártárca államtitkára részt vett Kelet-Európa legnagyobb élelmiszeripari- és gasztronómiai rendezvényeként számon tartott élelmiszeripari vásárán is. A Polagra Food idei programja a lengyelországi rendszerváltozás 25. évfordulójáról való megemlékezés jegyében zajlik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?