Példát mutatunk Európának - Szemetet szedett a miniszter

agrarszektor.hu
A földművelésügyi miniszter nyitotta meg az ötödik országos TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyűjtő akciót a Heves megyei Poroszlón. Fazekas Sándor szerint a jelentkezők száma azt mutatja, hogy felelősnek érezzük magunkat a környezetünkért.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Európai Bizottság által meghirdetett Let's Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtő programhoz kapcsolódó, vasárnapig tartó TeSzedd! akció megnyitóján a miniszter az MTI szerint közölte: az önkéntesek vállalták, hogy megtisztítják környezetünket, a vízpartokat, tesznek azért, hogy ápoltabb, szebb legyen Magyarország, és az a világ, amelyben élünk.


MTI-fotó: Komka Péter

Európa legnagyobb önkéntes mozgalmáról van szó, amelyben Magyarországról vesznek részt a legtöbben. Tavaly mintegy 160 ezren gyűjtötték a szemetet, az idén 115 ezer jelentkezőt regisztráltak, de a szervezők a csaknem 1600 helyszínen 170 ezer résztvevőre számítanak. Ez is azt mutatja, hogy felelősnek érezzük magunkat a környezetünkért, az eldobált hulladék összeszedésével pedig példát is mutatunk - fogalmazott Fazekas Sándor, és hozzátette: az öt évvel ezelőtt indult TeSzedd! akció szép példa arra, hogy miként lehet egyre többeket megnyerni a tiszta Magyarország ügyének, hiszen az eltelt időszak alatt megháromszorozódott a résztvevők száma.


MTI-fotó: Komka Péter

Bornemisza János (független), Poroszló polgármestere arról beszélt, a részt vevő vállalkozók, horgászok, gyerekek számára fontos, hogy megtisztítsák környezetünket a szeméttől. A poroszlói akcióban részt vevő iskolások és felnőttek - a miniszter társaságában - a Tisza-tó poroszlói partszakaszát és a tó Tiszafüredig tartó szakaszát tisztították meg a szeméttől pénteken. A szervezők tájékoztatása szerint az idei TeSzedd! akcióhoz 520 oktatási intézményből mintegy 50 ezer diák csatlakozott.


MTI-fotó: Komka Péter
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?