Szélkerékkel a megújuló energiaforrások bővítéséért

agrarszektor.hu
Az Európai Unió és Magyarország tervei (Nemzeti Cselekvési Terv) szerint is jelentősen növelni kell a megújuló energiaforrások beépítését, ezért hozták létre - uniós segítséggel - az első magyar közepes teljesítményű szélkereket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

EU-s segítséggel és a hazai mérnökbázis közreműködésével tervezték és gyártották le az első magyar közepes teljesítményű, áramtermelő szélkerék prototípusát.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség “Új Magyarország Fejlesztési Terv" támogatásával valósult meg, célja, hogy alacsony sebességnél is működő, közepes teljesítményű szélkereket hozzanak létre. A kutatás során a vállalkozás innovációs kezdeményezésének megvalósítását a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar kutatói támogatták. 

A szélkerekek beépítése előnyös környezetvédelmi szempontból (hiszen károsanyag-kibocsátás mentes); energetikai szempontból (mert diverzifikált és fenntartható erőforrás), és stratégiai szempontból (mert természetvédelmi csapás esetén szétszórtan telepített kapacitásról van szó, tehát ellátásbiztonság szempontjából kedvező), sőt, hazai gyártás esetén munkahelyeket is teremt.

A prototípus az "elektromos" és "generátor" szavakból összeolvadva az "eGEN" nevet kapta - írja az alternativenergia.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?