Szem előtt a szemét

agrarszektor.hu
Az ország hatvan pontján tartanak szeptember 29-én nyílt napot a szelektív hulladék feldolgozók. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) által kezdeményezett, KUKAkulTÚRA névre keresztelt rendezvényen az érdeklődők nyomon követhetik, mi történik a kiválogatott szeméttel begyűjtés után.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vámosi Oszkár, az OHÜ ügyvezetője szerint évente több százmilliárd forint értékű újrahasznosítható hulladék megy veszendőbe, mert a lakosság jelentős hányada továbbra sincs tisztában azzal, milyen értéket dob a szemétbe. Az ügyvezető tájékoztatása szerint az érdeklődők - a lakóhelyükhöz legközelebb eső feldolgozó, illetve hasznosító létesítményben - "beleshetnek a kulisszák mögé", végigkövethetik a hulladék útját a telepre történő beérkezéstől a feldolgozásig. Megnézhetik a szolgáltatói és a hasznosítói telepek üzemszerű működését, megismerhetik a feldolgozás folyamatát.

A KUKAkulTÚRA keretében az ország 45 településén több mint 60 telephelyen fogadják az érdeklődőket, a helyszínek és programok listája megtekinthető a www.szelektivinfo.hu/kukakultura weboldalon, valamint az OHÜ facebook-oldalán.

Forrás: MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?