Idén is folytatódik a hektáronként 1 millió forint alatti földek felvásárlása

agrarszektor.hu
Konkurencia nélkül vásárolhatnak a magyar magánszemélyek a földpiacon még 2014. május 1-ig. Eközben az új Földtörvény, ezután az új vásárlók tőkeereje fogja korlátozni a földvásárlás lehetőségét, ami az utolsó extraprofittal kecsegtető, ugyanakkor szuperbiztonságos befektetés.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Európai Bizottság nem akadályozta a Magyar Kormány moratórium hosszabbítási erőfeszítéseit, így továbbra is csak magyar magánszemélyek vásárolhatnak mezőgazdasági területet az eddig megismert játékszabályok mellett. A szántóárak erős szórással a 850-950 ezer Ft/ha-os sávban mozognak (30-500 ha esetén), de néhány vidéken már jóval 1 millió Ft felett járnak.

2011-14 között a mezőgazdasággal foglalkozó gazdálkodók és gazdasági társaságok tulajdonosai lehetnek legaktívabbak, ha kedvező finanszírozási, támogatási formák indulnak, bár jövedelmi helyzetük jelenleg nem túl erős az esős időjárás miatt.

A Földtörvény szigorításáról elég sok riogatás elhangzott már, de annak alkotmányosnak és EU-konformnak kell lennie, addig is a jómódú városi inkább ne sokat töprengjen.

Fűr Zoltán a Földbróker.hu elemzője szerint 2011-ben folytatódni fog az 1 millió Ft/ha alatti földek felvásárlása, (három év alatt 50-100%-os hozam), míg az ettől drágább ajánlatoknál erős lesz az alkupozíció.

Befektetőként a mai világban csak ritkán adódik lehetőség a nagy nyereség és az alacsony kockázat párosítására. A haszon és biztonság együtt van jelen a földpiacon, a lehetőség a földön hever.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?