Mégsem lesz termőföldadó

agrarszektor.hu
A számvevőszéki és költségvetési bizottság adótörvényekhez benyújtott módosító javaslata ellenére mégsem lesz termőföldadó.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A parlament hétfőn elvetette a javaslatot, miszerint a helyi önkormányzatok a telekadó tárgyi hatályát kiterjesztve megadóztathatják a termőföldet.
Az indítványtevő bizottság a telekadó fogalmi körét bővítette volna a szántóföldi területekre is, így a helyi önkormányzatoknak lehetőségük lett volna a közigazgatási határon belül lévő szántóföldekre, növénytermesztési földterületekre telekakadót kivetni 2013-tól - mondta Font Sándor (Fidesz), a mezőgazdasági bizottság elnöke az MTI-nek.

Font úgy véli, a javaslat - amit egyébként a Fidesz mezőgazdasági és vidékfejlesztési kabinetje teljes egészében elvetett - egyik célja az lett volna, hogy a közterületi utak javításához, az önkormányzatok pénzhiánya miatt inkább azok járuljanak hozzá, akik használják, azaz a gazdálkodók.

Hozzátette, a termőfölddel kapcsolatban semmiféle módosítást nem szeretnének tavaszig, hiszen készül a termőföldtörvény, amely kitér majd többek közt az uniós állampolgárok vásárlási tilalmának megszűnésére 2013-tól, illetve a genetikailag módosított növénytermesztés további megtartására. 

Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő szerint a módosító indítvány azért meglepő, mert a múlt héten a számvevőszéki és költségvetési bizottság kormánypárti többsége elfogadta a javaslatot - számol be a napi.hu.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02