Fazekas nem enged a negyvennyolcból

agrarszektor.hu
Egy jottányit sem engedünk a magyar földből - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Brüsszelben az Andrä Rupprechter osztrák agrárminiszterrel folytatott kétoldalú tárgyaláson. A találkozót, amelyre közel egy év után került sor, az osztrák fél kezdeményezte.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A megbeszélésen Fazekas Sándor kiemelte, hogy az idén elfogadott magyar földforgalmi törvény kifogja állni az EU által indított eljárás próbáját.
Miután a jogszabály megalkotása többek között francia és osztrák példák figyelembe vételével történt, ezért sem érthető, hogy az osztrák miniszter miért próbálja megvédeni a törvénytelen zsebszerződésekkel a korábbi földtörvényt kijátszó Magyarországon gazdálkodó jogsértő osztrák gazdákat.

Magyarország a csalárd úton megszerezni kívánt földtulajdont sosem fogja elismerni. A magyar kormány, ahogy eddig is, úgy a jövőben is mindent megtesz a jogsértő gyakorlatok felszámolása és a magyar föld védelme érdekében - írja a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?